Te gast bij pro art nodigt uit

In de serie “Pro Art nodigt uit” wordt iedere maand een kunstenaar door Pro Art Nijmegen uitgenodigd om tijdens de eerste koopavond van de maand een artist talk te geven. Het mooie van deze avonden is dat er een heel direct contact is met het publiek door de setting. En dat het publiek zelf ook voornamelijk makers, of anderzijds kunstcritici zijn. Dit maakt een andere gespreksdynamiek dan wanneer er voornamelijk tegenover kunstaanschouwers wordt gesproken. Zoals bijvoorbeeld bij exposities en andere lezingen. Onlangs werd ik uitgenodigd om op 7 November jongstleden deze talk te verzorgen.

Zoals inmiddels gebruikelijk tijdens deze talks werd er achterin de winkel tussen de materialen een gezellige ruimte ingericht. Op schildersezels heb ik voorbeelden van mijn werken opgesteld. Daartussen een tafel met de tekenmaterialen die ik in de praktijk gebruik.

In het samenzijn van een fijn publiek gingen we om 19:00 van start. Ongeveer een uur heb ik deze mensen mogen vertellen over de ins- en outs van mijn inkttekeningen. De onderwerpen over werkwijzen, materiaalkeuze, thematiek heb ik in deze spreektijd behandeld. Na afloop volgde een vragenronde. Het publiek was scherp en stelde kritische vragen. Deze vragen en de antwoorden waren voor zowel het publiek, als voor mij als kunstenaar ook weer interessant om te delen. Sommige vragen stelden mij als kunstenaar echt aan de kaak, om met een ander blik op mijn eigen werk en werkwijze te kijken. Zeer interessant. Ik kijk nu al uit naar de volgende editie van Pro Art Nodigt uit met gastspreker Diederik Grootjans.

Onderstaande enkele foto’s van de avond. Meer informatie over deze avonden is te vinden op hen website en social media:
https://www.pro-art.nl/
https://www.facebook.com/ProArtNijmegenBV
https://www.instagram.com/pro_art_nijmegen/