Over

Over Studio het Nachtdier

Studio Het Nachtdier is de thuisplaats van muziekproducent en beeldend kunstenaar Mario Reijnen. Naast jarenlang werkzaam te zijn in de software- en muziekindustrie is Mario altijd artistiek bezig. De artistieke uitingen in muziek kreeg ook steeds meer gezelschap van zijn beeldende kunst en soms poëzie. In de beeldende kunst ging hij op zoek naar schepsels die niet bestaan. Zoals veel creaties van Mario, vonden deze hen oorsprong ook in het diepst van de nacht. De schepsels, fantasiewezens, vormen daarom samen de Nachtdieren familie.

Wat ooit begon als kleine tekeningen op zich is inmiddels dus uitgegroeid tot een heel eigen soort. De Nachtdieren komen terug in allerlei varianten en maten. Van kleine postcard tekeningen en schilderijen tot aan hele werelden van multidimensionale tekeningen waar je fysiek doorheen kan wandelen. Na een hele reeks shows en live performances in 2019 hebben De Nachtdieren een definitief thuis gevonden en verspreiden ze zich van hier tot in allerlei uithoeken van de wereld. Vanaf 2020 organiseert Mario eigen tentoonstellingen.

Vanuit deze werkzaamheden is Studio Het Nachtdier ontstaan. Deze website is een online catalogus en verkooppunt van de werken en een verzamelplek van alle activiteiten. Geregeld zijn er exposities waar de Nachtdieren in het echt te zien zijn. Werken zijn ook verkrijgbaar bij diverse galerieën. Daarnaast zijn er zo nu en dan culturele projecten.

Meer informatie over Mario vindt je op de website www.marioreijnen.nl