Informatie mbt de coronacrisis

We zitten midden in een coronacrisis, dat is denk ik niemand ontgaan. Nog even was er een twijfel, maar het was te verwachten dat de uitgeroepen maatregelen door de overheid en het RIVM langer van kracht zouden zijn. Los van dat was ik zelf aan het overwegen om uit voorzorg al activiteiten te annuleren, of anders in te vullen. Met de nieuwe maatregelen ben ik ook genoodzaakt om een aantal meer activiteiten te annuleren.

De expositie Uit zwarte inkt bij Dutch Harbour was nog in zeer beperkte mate open en zou oorspronkelijk tot 12 april zijn. Bij de tattooshop mochten tot afgelopen maandag alleen mensen op afspraak nog komen. Daardoor was een groot deel van het publiek voor de expositie al weggevallen. Vanaf afgelopen maandag moest ook de tattooshop de deuren sluiten op grond van de nieuwe maatregelen. Daarmee is deze expositie vroegtijdig beëindigd.

Voor de hele maand mei stond er een groots groepsexpositie gepland in Galerie Notre Dames des Arts in de Refter, te Ubbergen. Deze groepsexpositie, gecureerd door mij, zou een tentoonstelling worden van werken van Ada Dispa, Marcel Herms, Wim Vonk en mij. Mooie plannen lagen op tafel om er een zeer eigenzinnige expositie van te maken. Nog even dachten we na om een beperkt aantal bezoekers naar binnen te laten. Maar met de nieuwe maatregelen van afgelopen maandag is deze hele expositie geannuleerd. We zijn aan het kijken voor mogelijkheden om deze naar een later moment te verplaatsen.

Voor de maand juni heb ik een festivalboeking moeten annuleren. Hierover was nog niets naar buiten gebracht. Ik hoop dat de boekingen en activiteiten in juli, zoals reeds aangekondigd in de agenda, wel door kunnen gaan, maar ik laat dat voorlopig los.
Op dit moment zijn er andere prioriteiten en dat is dat we hier met z’n allen zo goed en gezond mogelijk door komen. Hou je alstublieft aan de voorschriften zodat we de kwetsbaren onder ons zo goed mogelijk kunnen beschermen met z’n allen en de zorg die het al super zwaar heeft niet nog verder laten belasten.

Door de hele verandering die we afgelopen periode doormaakten wilde ik als alternatief voor de annuleringen en om in te spelen op wat dit met kunst en cultuur doet bijpassende projecten opzetten. Hierover in een volgend bericht meer.

Gelukkig worden er via de galerieën en via de webshop nog werken verkocht. Waarvoor 1000 maal dank. Ik ben blij dat mijn werken een toch nog fijne invulling in deze tijden mogen zijn.

Stay safe!