Projecten

Projecten

Website Coronagedicht.nl

Ingehaakt op de actualiteit van de coronacrisis heb ik samen met dichter des vaderlands Tsead Bruinja  de website www.coronagedicht.nl opgezet. Hiermee hebben we in partnerschap met Poëziecentrum Nederland een platform gecreëerd om gedichten die geschreven zijn ten tijde van de lockdown in Nederland te verzamelen. Vanuit dit platform zijn nieuwe activteiten ontstaan. Als eindresultaat wordt er een bloemlezing uitgebracht. De Koninklijke Bibliotheek archiveert de website ter behoud van cultureel erfgoed onder afspraak met UNESCO.

Kunstgroep Heumensoord

Samen met collega kunstenaars Bart Drost, Korneel Jeuken en Henk van den Berg werden er op vluchtelingenkamp Heumensoord één dagdeel per week kunstactivteiten aangeboden aan de bewoners. Hieruit ontstonden samenwerkingen met kunstenaars en geïnteresseerden op het vluchtelingenkamp. Met een aantal kunstenaars is vervolgens een expositie opgezet bij MAAS ruimte voor kunst onder de naam “An universal language”.
Dit project gaf de deelnemende kunstenaars de mogelijkheid om een stap in de nederlandse maatschappij te zetten en culturele achtergronden uit te wisselen. Een aantal van deze kunstenaars hebben mede door dit project een baan gevonden in de artistieke, of creatieve sector.

Poëzie workshops

In samenwerking met bibliotheek Wijchen gaf ik enkele poëzie workshops aan basisschool kinderen. Samen gingen we door middel van taal en dichtvorm op zoek naar hun talenten en interesses. De kinderen leerden dichten in diverse vormen. Een jury van bibliotheekmedewerkers selecteerden de beste gedichten. Deze zijn voor drie maanden geëxposeerd in de bibliotheek en gepubliceerd in lokale media.